Wetenschapscarrousel 2015

Op 25 september 2015 vond voor de derde maal een Wetenschapscarrousel op de Universiteit van Utrecht plaats. De Wetenschapscarrousel wordt georganiseerd door de opleiding KGW in samenwerking met Scientia Fundus (studie- en alumnivereniging Fysiotherapiewetenschap), Logoscientia (studie– en alumnivereniging Logopediewetenschap en Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland, Johanna Diepeveen-Speekenbrink Stichting en Rho Chi –at-Large Chapter.
De Wetenschapscarrousel is een multidisciplinair platform waar studenten, alumni, en professionals uit de Fysiotherapiewetenschap, Logopediewetenschap en Verplegingswetenschap bijeen komen om elkaar te inspireren en resultaten van actueel onderzoek en ontwikkelingen te delen. Vanuit de logopediewetenschap werd dit gedaan door middel van twee poster presentaties.

Inge_Klatte Francis_v_Tilburg Inge Klatte (foto links) presenteerde haar eindonderzoek “An examination of parent-child interaction therapy in practice – a qualitative study.”  Francis van Tilburg (foto rechts) presenteerde het onderzoek met de titel “De relatie tussen beoordeling van de stem en de persoonlijkheidskenmerken van leerkrachten; een kwantitatief onderzoek.” , dat door de inmiddels eerste jaars masterstudenten in hun premasterjaar 2014-2015 werd uitgevoerd.
Daarnaast dongen Maren van Rijssen (foto links)en Saskia Scholten (foto rechts) mee in de Communicatorprijs voor de meest inspirerende afstudeeronderzoekspresentatie. Hoewel voor de logopediewetenschappers zeer inspirerend, vielen zij helaas niet in de prijzen. Maren_v_Rijssen Saskia_Scholten
Jan_de_Jong Tijdens het aparte programma voor de Logopediewetenschap was Dr. Jan de Jong van de Universiteit van Amsterdam uitgenodigd. Hij hield een boeiende lezing over taal en intelligentie.
Voor de fysiotherapiewetenschappers en verplegingswetenschappers was er een eigen parallelprogramma.

De Wetenschapscarrousel werd voor het voltallige multidisciplinaire publiek afgesloten door key note speaker Prof. dr. Greta Cummings, professor of Nursing aan de University of Alberta, Canada. Haar lezing droeg als titel ‘Building a health sciences program of research – Nursing Leadership Science’.  Meer informatie over het programma is te lezen in het programmaboekje.