Online “Meet the author” bijeenkomst van 12 mei 2021.

Logoscientia organiseert op woensdag 12 mei 2021 de zevende online “Meet the author” bijeenkomst. “Meet the Author” bijeenkomsten zijn na aanmelding vrij toegankelijk voor logopedisten, logopediewetenschappers en andere geïnteresseerden.
Tijdens deze bijeenkomsten bespreken wisselende auteurs hun gepubliceerde wetenschappelijk artikel. De bijeenkomsten duren ongeveer een uur en starten met een pitch van 5 tot 10 minuten door de auteur. Aansluitend wisselen aanwezige deelnemers met de auteur en elkaar van gedachten over het artikel en de toepasbaarheid van de inhoud in de praktijk.

Deze keer vertelt Sandra Wielaert naar aanleiding van haar artikel “‘Now it is about me having to learn something . . . .’ Partners’ experiences with a Dutch conversation partner training programme (PACT).”

Als informatie vooraf schrijft Sandra:
Binnen de afasietherapie groeit de belangstelling voor behandeling op het participatieniveau. De rol van partners bij personen met afasie wordt steeds meer erkend. Binnen deze ontwikkeling paste de implementatie van PACT. Dit conversatiepartner-trainingsprogramma werd geïntroduceerd in 2012- 2014 in 6 revalidatiecentra en 3 GRZ instellingen in het kader van het Innovatieprogramma van Revalidatie Nederland. Een van de belangrijkste bevindingen van dit implementatie onderzoek was, dat PACT een nieuw perspectief bracht binnen de afasietherapie voor alle betrokkenen; de logopedisten, de personen met afasie en hun (gespreks)partners. Het doel van het kwalitatieve onderzoek dat we gaan bespreken, was het beantwoorden van de vraag: hoe ervaren partners van personen met afasie een partnertraining met PACT? Ik hoop jullie te zien op 12 mei in de volgende ‘meet the author’ van Logoscientia!

Ben je geïnteresseerd in deze studie / dit onderwerp? Heb je vragen of ideeën over de bruikbaarheid? Welke discussiepunten zou je willen inbrengen?
Meld je dan aan via het onderstaande aanmeldformulier en praat met Sandra en met elkaar over de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

De meeting wordt gehouden via Microsoft Teams* en start om 19:30 u. (Digitale inloop is vanaf 19:15 u.).

Voor deelname aan de meeting ontvangt u achteraf een certificaat met 2 niet geaccrediteerde punten.

Aanmelden kan t/m 5 mei 2021.


* U kunt deelnemen via de Teams app of via uw web browser. De ervaring leert dat deelnemen via inbellen met de telefoon problemen geeft bij het volgen van presentaties. Logoscientia is op geen enkele wijze aansprakelijk, wanneer het niet lukt een verbinding tot stand te brengen. Geen ervaring met MS Teams? Op de website van Microsoft vindt u hier, hier en hier informatie.

Aanmeldformulier “Meet the Author” bijeenkomst.

De inschrijving is gesloten.

Ben of ken je een auteur die recent een artikel heeft gepubliceerd? Meld diegene of jezelf aan bij secretaris@logoscientia.nl, dan nemen wij contact op!