Online “Meet the Author” bijeenkomst 7 maart 2023.

Logoscientia organiseert op dinsdag 7 maart 2023 de zestiende online “Meet the author” bijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn na aanmelding vrij toegankelijk voor logopedisten, logopediewetenschappers en andere geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken wisselende auteurs hun gepubliceerde wetenschappelijk artikel. De bijeenkomsten duren ongeveer een uur en starten met een pitch van 5 tot 10 minuten door de auteur. Aansluitend wisselen aanwezige deelnemers met de auteur en elkaar van gedachten over het artikel en de toepasbaarheid van de inhoud in de praktijk.

Deze keer spreekt Elena Tribushinina samen met haar co-auteur Joyce Meuwissen naar aanleiding van het artikel “Teaching foreign language grammar to primary-school children with developmental language disorder: A classroom-based intervention study.” (Tribushinina, E., Niemann, G., Meuwissen, J., Mackaaij, M., & Lahdo, G. (2022). Journal of Communication Disorders. Online first, DOI: https://doi.org/10.1016/j.jcomdis.2022.106269.).

Als inleiding op het artikel schrijft ze:
In dit artikel rapporteren we de resultaten van een interventiestudie waarin we de effectiviteit van CodeTaal hebben onderzocht in het speciaal onderwijs. CodeTaal is tot stand gekomen vanuit het gemis aan een goed onderbouwde methodiek voor het leren van Engels binnen het PO. Het is de eerste lesmethode Engels die speciaal ontwikkeld is voor leerlingen met TOS. Uit het onderzoek is gebleken dat de leerlingen met deze methode vooruit gaan in het Engels, en ook in het Nederlands. Dit heeft te maken met het feit dat kinderen met deze methode hun kennis van het Nederlands inzetten bij het leren van Engels, door de twee talen systematisch met elkaar te vergelijken.

Ben je geïnteresseerd in deze studie / dit onderwerp? Heb je vragen of ideeën over de toepasbaarheid? Welke discussiepunten zou je willen inbrengen? Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier. Je bent van harte welkom!

De meeting wordt gehouden via Microsoft Teams* en start om 19:30 u. (Digitale inloop is vanaf 19:15 u.).

Voor deelname aan de meeting ontvangt u achteraf een certificaat met 2 niet geaccrediteerde punten.

Aanmelden kan t/m 2 maart 2023.

* U kunt deelnemen via de Teams app of via uw web browser. De ervaring leert dat deelnemen via inbellen met de telefoon problemen geeft bij het volgen van presentaties. Logoscientia is op geen enkele wijze aansprakelijk, wanneer het niet lukt een verbinding tot stand te brengen. Geen ervaring met MS Teams? Op de website van Microsoft vindt u hier, hier en hier informatie.

Aanmeldformulier “Meet the Author” bijeenkomst.

De aanmeldtermijn is helaas verstreken !

Ben of ken je een auteur die recent een artikel heeft gepubliceerd? Meld diegene of jezelf aan bij secretaris@logoscientia.nl, dan nemen wij contact op!