Online “Meet the Author” bijeenkomst 10 november 2020

Logoscientia organiseert op dinsdag 10 november 2020 de tweede online “Meet the author” bijeenkomst. “Meet the Author” bijeenkomsten zijn na aanmelding vrij toegankelijk voor logopedisten, logopediewetenschappers en andere geïnteresseerden.
Tijdens deze bijeenkomsten bespreken wisselende auteurs hun gepubliceerde wetenschappelijk artikel. De bijeenkomsten duren ongeveer een uur en starten met een pitch van 5 minuten door de auteur. Aansluitend wisselen aanwezige deelnemers met de auteur en elkaar van gedachten over het artikel en de toepasbaarheid van de inhoud in de praktijk.

Deze keer is Logopediewetenschapper Margot Visser-Bochane MSc van Hanzehogeschool Groningen onze auteur. Ze publiceerde dit jaar “Identifying Milestones in Language Development for Young Children Ages 1 to 6 Years” (Visser-Bochane et al., Academic Pediatrics, 3, 2020). In dit artikel beschrijft ze een onderzoek naar belangrijke mijlpalen in de woordenschat, grammatica en communicatie. Bijna 1400 ouders van kinderen van een tot zes jaar deden een uitspraak over mijlpalen, die werden afgeleid van klinische kenmerken en gangbare taalscreeningsinstrumenten. Hieruit is een lijst van 26 mijlpalen samengesteld, die gebruikt kan worden om de taalontwikkeling van kinderen te monitoren.

Heb je vragen of ideeën over de bruikbaarheid? Welke discussiepunten zou je willen inbrengen?
Meld je dan aan via het onderstaande aanmeldformulier en praat met Margot en met elkaar over de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

De meeting wordt gehouden via Microsoft Teams en start om 19:30 u. (Digitale inloop is vanaf 19:15 u.).

Voor deelname aan de meeting ontvangt u achteraf een certificaat met 2 niet geaccrediteerde punten.

Aanmelden kan t/m 6 november 2020.

Aanmeldformulier “Meet the Author” bijeenkomst.

De aanmeldtermijn is helaas verstreken.

Ben of ken je een auteur die recent een artikel heeft gepubliceerd? Meld diegene of jezelf aan bij secretaris@logoscientia.nl, dan nemen wij contact op!